Bildet av huset til familien Kristiansen hvor solen skinner og taket er dekket av solcellepanel.

Heidi og Tor Egil er strålende fornøyde med solceller

Ekteparet tjener penger på taket sitt. – Nå håper vi på mye sol i høst!

Bilde av Kim Arne Hammerstad

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Publisert: 28.09.2022 | Oppdatert: 15.11.2023

Våren 2022 hadde ekteparet Heidi og Tor Egil Kristiansen sett seg lei på galopperende strømpriser. Som pensjonister er de opptatte av å spare på utgiftene, og bestemte seg for å sjekke mulighetene for å få montert et solcelleanlegg på taket sitt.

De valgte å benytte seg av Solceller.no og fylte ut skjemaet på nettsiden. Kort tid senere hadde de fått kontakt med en kunderådgiver fra Solceller.no som kunne hjelpe dem.

Les også: Dette må du tenke på når du skal ha solceller på taket

– Vi fylte ut skjemaet på Solceller.no og fikk svar etter svært kort tid. Tilbudet som vi fikk oversendt var lett for vanlige folk å forstå hva gikk ut på, så vi takket ja på flekken, sier Heidi Kristiansen.

– Kan vi komme på torsdag?

Ekteparet og montøren ble enige om montering i august. På grunn av komponentmangel, som skyldes krigen i Ukraina og tørke i Kina, måtte de regne med at gikk minst to måneder fra avtalen ble signert til monteringen kunne starte.

Skjermbilde av familien Kristiansens strømproduksjon fra en mobilapp.
På bare fem dager hadde anlegget til Kristiansen produsert mer enn 200 kWh.

– Da august kom hadde vi fremdeles ikke hørt noe. Derfor purret vi, også denne gangen fikk vi svar med en gang. Vi avtalte montering fire uker senere. Dette likte vi spesielt godt med Solceller.no: Hver gang vi henvendte oss til dem, fikk vi svar med en eneste gang, sier hun.

Les også: Hva er et solcellepanel?

Bare noen dager senere ringte imidlertid telefonen hos ekteparet Kristiansen.

– Da ringte en svært hyggelig mann som lurte på om vi kunne tenke oss montering allerede på torsdagen den uken – mer enn tre uker før vi hadde avtalt at montørene skulle komme!

Utført med største presisjon

Ekteparet gikk for 32 paneler på taket sitt. 24 av panelene var montert på fire dager, og innen en uke var hele anlegget ferdigmontert. Kristiansen er imponert over arbeidet montørene har gjort.

– Arbeidet har blitt utført med største presisjon – jeg synes faktisk taket har blitt penere med panelene.

Les også: Dette er fordelene og ulempene med solceller

Nå har ekteparet fått grundig opplæring i hvordan anlegget fungerer.

Bilde av Tor Egil og Heidi Kristiansen
Tor Egil og Heidi Kristiansen er strålende fornøyde med solcellepanelet.

– Det var noen lærerike dager, og vi er veldig fornøyde med at både elektrikere og montører var så tålmodige og svarte på alle spørsmålene vi brant inne med, sier Kristiansen.

Utrolig mye strøm

Når vi snakker med ekteparet har anlegget produsert strøm i fem dager. De er svært fornøyde med hvordan den første snaue uken som energiprodusenter har vært.

– Det er nesten helt utrolig at det er mulig å produsere så mye strøm. Allerede nå har anlegget produsert mer enn 200 kWh.

200 kWh tilsvarer strømforbruket i over to døgn om vinteren. Med høye strømpriser tilsvarer dette en innsparing på nærmere tusen kroner – bare på fem dager. Taket til familien Kristiansen har altså blitt en liten pengemaskin. Heidi har med andre ord ikke problemer med å anbefale Solceller.no til andre.

Les også: Tjen penger på overskuddsstrømmen din

– Vi er strålende fornøyd med alle som har vært involvert i jobben – alt fra selgere til montører.

Og legger til:

– Nå håper vi på mye sol i høst!


Har du også lyst på solceller?

Fyll ut det korte skjemaet vårt, og få tilbud fra flere lokale leverandører av solceller.

Tilbudene er gratis og helt uforpliktende for deg, så om ingen av tilbudene faller i smak så kan du ganske enkelt takke nei.

Får du tilbud via Solceller.no vet leverandørene at de konkurrerer om deg som kunde, og de vil strekke seg lengst mulig for å gi deg et godt tilbud.

Få flere tilbud på solceller nå!